Hvad er adresserbare brandalarmsystemer?

Etadresserbart brandalarmsystem er et, hvor alle brand- og røgdetekteringsenheder i et system er forbundet og kommunikerer både med hinanden og et centralt kontrolovervågningssted. Denne sammenkobling gør det muligt for kontrolpersonalet at identificere den placering eller „adresse, hvor den første detektion fandt sted.

Hvad er adresserbare brandalarmsystemer?

Etadresserbart brandalarmsystem er et, hvor alle brand- og røgdetekteringsenheder i et system er forbundet og kommunikerer både med hinanden og et centralt kontrolovervågningssted. Denne sammenkobling gør det muligt for kontrolpersonalet at identificere den placering eller „adresse, hvor den første detektion fandt sted. Et adresserbart brandalarmsystem består af en række branddetektorer og enheder, der er tilsluttet tilbage til et centralt kontrolpanel. Med et adresserbart system forbindes begge ender af ledningen til kontrolpanelet.

Derfor, hvis den ene ende bliver beskadiget eller afskåret, signaler kan stadig nå kontrolpanelet gennem den anden ende af løkken. I adresserbare systemer kan en enhed fjernes eller deaktiveres, og den påvirker ikke de andre enheder i sløjfen. En anden fordel ved adresserbare brandalarmer er, at de kræver mindre kabling end konventionelle brandalarmer. Alle enheder, der er installeret som en del af et adresserbart brandalarmsystem, tilsluttes en enkelt kabelsløjfe, der løber gennem hele lokalerne, hvilket gør det nemt at tilføje nye enheder til det eksisterende system.

Adresserbarebrandalarmsystemer fungerer godt i større bygninger eller campusser. Et adresserbart system har komponenter, der har individuelle entydige identifikatorer. Når en brand registreres af en komponent, viser brandalarmpanelet placeringen af branden på brandalarmens kontrolpanel. Adresserbare brandalarmer gør det nemt hurtigt at finde ud af, hvor ilden er placeret.

Typiskkoster mindre at købe, men mere at installere, et konventionelt brandalarmsystem er hardwarebaseret og bruger analog teknologi. I modsætning til adresserbare systemer er hver detekteringsenhed forbundet til kontrolpanelet med sin egen ledning. Konventionelle systemer er heller ikke i stand til at identificere den nøjagtige placering af en brand. Det kræver kreative ledninger at skabe zoner, der hjælper med at indsnævre placeringen af nødsituationen.

Iet konventionelt system udløser individuelle kredsløb et signal, der kommunikerer med panelet, hvilket gør dets kapacitet begrænset og systemet mindre pålideligt end et adresserbart system. Hvis en ledning er adskilt, fungerer enheden ikke længere, fordi der ikke er nogen løkke til at opretholde kommunikationen med kontrolpanelet. Adresserbare brandalarmer kommunikerer med deres kontrolpanel via digitale signaler. I stedet for at sende et simpelt elektrisk signal kommunikerer de ofte trådløst.

Mangebruger radiofrekvenser til at sende yderligere oplysninger, der kan gøre en verden til forskel, når brand rammer. Med et adresserbart brandalarmsystem kender kontrolpanelet den nøjagtige placering af hver initierende enhed. Adresserbare brandalarmsystemer er den mest moderne type system, og dets komponenter har individuelle unikke identifikatorer. Når en af systemets komponenter starter, angiver det komponentens adresse på brandalarmpanelet.

Storefaciliteter anvender disse systemer, fordi de hurtigt kan finde ud af, hvor fejlsignalet stammer fra. Dette sparer meget tid, fordi det eliminerer behovet for at søge efter den komponent, der producerede signalet. Den største forskel i disse to systemer er, hvordan feltenhederne kommunikerer med brandalarmpanelet. Når du har besluttet, hvilken type system der fungerer bedst i dit anlæg, skal du tale med et brandalarminstallationsfirma.

Hvisdu overvejer at udskifte et eksisterende brandalarmsystem eller installere et alarmsystem i en nybygget bygning, er det vigtigt at forstå, hvilket system der passer til din applikation. Når dit system er installeret, skal du kontakte dine brand- og livssikkerhedsspecialister igen for at planlægge den nødvendige inspektion, vedligeholdelse og test af dit brandalarmsystem. Dette betyder ikke, at konventionelle brandalarmsystemer ikke er effektive; bare på nogle måder begrænset, når det kommer til omfanget af beskyttelse, de kan tilbyde. Det udstyr, der kræves til konventionelle systemer, leveres normalt med en meget lavere pris end adresserbare systemer, hvorfor konventionelle systemer stadig er et populært valg for små virksomheder.

Mensantallet af enheder, som begge systemer kan rumme, er afgørende for producenten af alarmpanelerne, kræver enhver type enhed, der føjes til et konventionelt system, et nyt kredsløb. Når du installerer et nyt brandalarmsystem eller opgraderer dit eksisterende system, kan forståelse af forskellen mellem de to hovedtyper af systemer på markedet i dag - konventionelle og adresserbare systemer - have en betydelig indflydelse på din virksomheds bundlinje. Koorsen har NICE-certificerede teknikere, der modtager løbende træning på alle mærker af brandalarmsystemer og forbliver på forkant med udviklende brandalarmteknologier. Davis-Ulmer kan udføre inspektioner, test, og service af dit brandalarmsystem efter installationen for at holde det kørende problemfrit.

Omvendtkommunikerer brandalarmpanelerne i adresserbare systemer faktisk over et kommunikationskredsløb med hver enkelt feltenhed. Disse kan være vanskelige at undgå med konventionelle systemer, fordi der ikke er nogen måde at vide, om alarmen er falsk, indtil de første respondenter er ankommet og bestemt, efter fysisk at have søgt detektoren, der udløste alarmen om, at forurening var synderen. Dette giver mulighed for et adresserbart brandalarmsystem til at overføre kritisk information til kontrolpanelet med en bredere vifte af information. Følgende oplysninger hjælper dig med at beslutte, hvilken type brandalarmsystem der fungerer bedst i dit anlæg.

Nårgenerende alarmer bliver almindelige, begynder folk at ignorere dem, hvilket kan have dødbringende konsekvenser i tilfælde af en reel brand. .