Hvordan fungerer adresserbart brandalarmsystem?

Etadresserbart brandalarmsystem er et, hvor alle brand- og røgdetekteringsenheder i et system er forbundet og kommunikerer både med hinanden og et centralt kontrolovervågningssted. Denne sammenkobling gør det muligt for kontrolpersonalet at identificere den placering eller „adresse, hvor den første detektion fandt sted.

Hvordan fungerer adresserbart brandalarmsystem?

Etadresserbart brandalarmsystem er et, hvor alle brand- og røgdetekteringsenheder i et system er forbundet og kommunikerer både med hinanden og et centralt kontrolovervågningssted. Denne sammenkobling gør det muligt for kontrolpersonalet at identificere den placering eller „adresse, hvor den første detektion fandt sted. Adresserbare brandalarmer kommunikerer med deres kontrolpanel via digitale signaler. I stedet for at sende et simpelt elektrisk signal kommunikerer de ofte trådløst.

Mangebruger radiofrekvenser til at sende yderligere oplysninger, der kan gøre en verden til forskel, når brand rammer. Med et adresserbart brandalarmsystem kender kontrolpanelet den nøjagtige placering af hver initierende enhed. Adresserbare systemdetektorer bruger analog sensorteknologi til at detektere en stigning i varme eller røg i et rum. .

Detteer nødvendigt, fordi kontrolpanelprocessorer forstår binær kode, ikke analoge signaler. For eksempel bruger adresserbare paneler digitale skærme til at specificere enheder, der er blevet udløst. Typerne af brandalarmsystemer omfatter adresserbare og ikke-adresserbare. De fleste ejendomsejere og ledere foretrækker adresserbare systemer, da de fortæller dig den specifikke placering af alarmen og vurderer situationen meget hurtigere.

Noglebrandalarmpaneler kan også underrette fjernalarmovervågningsstationer, som derefter kan kontakte nødtjenester. De fleste statslige love tillader ikke panelerne at kontakte brandvæsenet direkte. Initieringsenheder initierer alarmer, og ligesom alarmpaneler kan de enten være adresserbare eller ikke-adresserbare. Nogle initieringsenheder, som vandstrømsafbrydere, er traditionelt ikke-adresserbare, men forbinder med adresserbare moduler.

Kontakternekan have specifikke adresser, der lader dem kommunikere med adresserbare systemer. Med et adresserbart system forbindes begge ender af ledningen til kontrolpanelet. Derfor, hvis den ene ende bliver beskadiget eller afskåret, signaler kan stadig nå kontrolpanelet gennem den anden ende af løkken. I adresserbare systemer kan en enhed fjernes eller deaktiveres, og den påvirker ikke de andre enheder i sløjfen.

Enanden fordel ved adresserbare brandalarmer er, at de kræver mindre kabling end konventionelle brandalarmer. Alle enheder, der er installeret som en del af et adresserbart brandalarmsystem, tilsluttes en enkelt kabelsløjfe, der løber gennem hele lokalerne, hvilket gør det nemt at tilføje nye enheder til det eksisterende system. Et adresserbart brandalarmsystem består af en række branddetektorer og enheder, der er tilsluttet tilbage til et centralt kontrolpanel. Når du installerer et nyt brandalarmsystem eller opgraderer dit eksisterende system, kan forståelse af forskellen mellem de to hovedtyper af systemer på markedet i dag - konventionelle og adresserbare systemer - have en betydelig indflydelse på din virksomheds bundlinje.

Enhederi et adresserbart brandalarmsystem bruger de samme ledningssløjfer, der opretter forbindelse til hovedkontrolpanelet i begge ender. Adresserbare systemer er generelt „sikrere systemer, da de har evnen til at dechifrere og kommunikere mere detaljerede oplysninger til kontrolpanelet, og derfor øge hastigheden og nøjagtigheden af brandslukning. For at minimere forekomsten af falske alarmer har brandalarmindustrien presset på for korrekt systemdesign, installation, test, vedligeholdelse og inspektion. Mens antallet af enheder, som begge systemer kan rumme, er afgørende for producenten af alarmpanelerne, kræver enhver type enhed, der føjes til et konventionelt system, et nyt kredsløb.

Etadresserbart brandalarmsystem fungerer ved at have alle detektions- og meddelelsesanordninger forbundet med hinanden og til det adresserbare brandalarmkontrolpanel. En af fordelene ved adresserbare brandalarmer er, at de kan tillade luft, der skal overvåges gennem detektorerne, så hvis luft er forurenet for eksempel med støv (som kan aktivere nogle brandalarmsystemer), udløses en advarsel før brand. For eksempel kan årsag og virkning programmering bruges til at sige, at en bestemt 'årsag' såsom aktivering af en branddetektor, har den virkning, at alarmer lyder i et bestemt område, og at systemet sættes i alarmtilstand i en anden. Dette betyder ikke, at konventionelle brandalarmsystemer ikke er effektive; bare på nogle måder begrænset, når det kommer til omfanget af beskyttelse, de kan tilbyde.

Konventionellebrandalarmsystemer koster mindre at købe, men koster faktisk mere at installere på grund af de omfattende ledninger, der er involveret i disse systemer. Fordi den nøjagtige placering af hver enhed i et adresserbart system er programmeret i, brandmænd ved, før de overhovedet ankommer nøjagtigt, hvor i bygningen ilden opstår, hvilket giver dem mulighed for at reagere hurtigere på en brand. Som resultat, adresserbare systemer kræver mindre kabling end konventionelle systemer, da hver detektor har sin egen unikke adresse. Selvfølgelig er den type brandalarmsystem, der er installeret, vigtig for at få ret, og vi vil kraftigt anbefale at tale med en brandbeskyttelsesekspert, inden du træffer en beslutning.

Totyper brandalarmsystemer, der almindeligvis findes i kommercielle bygninger, er adresserbare systemer og konventionelle systemer. Kontakt Euro Fire Protection for at få råd om, hvorvidt adresserbare brandalarmer er det mest passende valg til at beskytte din virksomhed. .