Hvad er fire komponenter i brandalarmanlægget?

Brandalarmenskontrolpanel, almindeligvis forkortet FACU, er systemets „hjerne. Den modtager meddelelser fra de initierende enheder, også kendt som indgange, og udfører følgende funktioner.

Hvad er fire komponenter i brandalarmanlægget?

Brandalarmenskontrolpanel, almindeligvis forkortet FACU, er systemets „hjerne. Den modtager meddelelser fra de initierende enheder, også kendt som indgange, og udfører følgende funktioner. Initieringsenheder initierer alarmer, og ligesom alarmpaneler kan de enten være adresserbare eller ikke-adresserbare. Nogle initieringsenheder, som vandstrømsafbrydere, er traditionelt ikke-adresserbare, men forbinder med adresserbare moduler.

Kontakternekan have specifikke adresser, der lader dem kommunikere med adresserbare systemer. Kanaldetektorer er røgdetektorer installeret i klimaanlæg og varmekanaler. De lukker luftbehandlingsenheder ned, forhindrer røg i at rejse over hele bygningen via luftkanalerne. Du kan lære om kravene til inspektion, test og vedligeholdelse af brandalarmsystemer, inklusive deres meddelelsesapparater og initierende enheder, i kapitel 14 i NFPA 72 'National Fire Alarm and Signaling Code“.

Vivil dog opsummere disse krav nedenfor. For fortiden 35 flere år, Telgian Fire Safety har leveret innovative løsninger til kunder over hele verden. Få mere at vide om vores tjenester ved at gennemse vores websted eller kontakte os. Brandalarmpanelet er kontrolcentret for dit brandalarmsystem.

Panelethar til opgave at overvåge indgange og systemintegritet, kontrollere output fra tilknyttede brandbekæmpelsessystemer og videresende information på tværs af andre tilsluttede enheder. Brandalarmer drives generelt af ikke-skiftede 120 eller 240 volt vekselstrømskilder, som typisk styres af dit elselskab. I de fleste kommercielle applikationer leverer de dedikerede filialkredsløb kun strøm til brandalarmsystemet og dets bestanddele for at undgå problemer i forbindelse med overbelastning af dit anlægs elsystem. Årsagen til dette er at beskytte systemet mod katastrofale konsekvenser i tilfælde af brand.

Disseenheder kan aktiveres manuelt eller automatisk. . Når en initierende enhed udløses, sender den et signal til brandalarmens kontrolpanel, som derefter udløser meddelelsesenhederne eller alarmen. Konventionelle brandalarm kontrolpaneler kan indeholde standard gren kredsløb ledninger med udskiftelige kredsløbskort, med en for hver udpeget zone.

Mereavancerede systemer kan indeholde digitale kredsløb til at overføre data til alle enheder, der kan programmeres til zoner. Alle FACP'er viser status for dit system med fejlfindingskoder, der kan give dig mulighed for at foretage manuelle justeringer som at deaktivere en alarm eller nulstille systemet efter et problem. Kontakt altid din brandalarmudbyder med spørgsmål om statusadvarsler. Initierende enheder aktiverer systemet i en nødsituation og kan enten være manuel eller automatisk.

Underretningsenhederunderretter alle beboere i en bygning, når der findes en brand- eller nødsituation. De inkluderer strobelys, horn, sirener, klokker, eller kombinationsstrobe og horn. De kan også omfatte hørbar anmeldelse, såsom specifikke instruktioner om, hvordan man sikkert evakuerer en bygning. Massemeddelelsessystemer kan programmeres til at levere forskellige meddelelser til forskellige begivenheder eller brugerdefinerede hørbare alarmer.

Denprimære strømforsyning til brandalarmanlæg er typisk enten på en 120- eller 240 volt vekselstrømskilde leveret af dit elselskab. Brandalarmens kontrolpanel fungerer som hjernen i et brandalarmsystem. Denne komponent overvåger og administrerer de initierende enheder og er den del, der faktisk sender signalet til enhederne, hvis der opdages et problem. Mere moderne brandalarmsystemer vil have digitale kredsløb implementeret, der kan overføre data samtidigt til alle brandenheder, der er programmeret til det.

Dissekontrolpaneler indeholder også et display, der informerer dig om systemets status og giver dig mulighed for at styre det manuelt. Det er vigtigt, at brandalarmsystemer arbejder på alle tidspunkter, så de altid omfatter en backup strømforsyning. På den måde, hvis strømmen slukker, brandsystemet vil stadig være i stand til at arbejde. De er typisk 6 eller 12 volt batterier, der opbevares i kontrolpanelet og holdes opladet, indtil det er nødvendigt.

Foreksempel, et alarmsystem, der er designet til en kontorplads indstilling, ville ikke arbejde på et produktionsanlæg gulv. I ioniseringstilstand, fotoelektrisk tilstand og kombinationstilstand kan du registrere en brandalarm ved hjælp af en ioniseringstype. Fra dette system kan du deaktivere alarmer, signalalarmer, nulstille systemet efter et problem og omprogrammere, når det kræves. Alarmsystemer har udviklet sig betydeligt siden Francis Robbins Upton, en Thomas Edison-medarbejder, patenterede det første automatiske alarmsystem i 1890.

Mensjældent tænker folk på brandalarmsystemdesign eller hvordan komponenterne i et brandalarmsystem fungerer. De fleste mennesker har oplevet et brandalarmsystem i aktion, hvad enten det var i skolen, som en del af en planlagt evakueringsbor, eller en utilsigtet alarm under en begivenhed. Du tænker sandsynligvis på din bygnings brandalarm som de røde og hvide strobelys på dine vægge eller trækstationerne ved dørene. Et brandalarmsystem består af forskellige elektroniske enheder, der arbejder sammen for at opdage og underrette folk om brand eller anden nødsituation.

Kommerciellebrandalarmanlægsudbydere skal holde trit med de nyeste fremskridt inden for livssikkerhedsteknologi og sikre, at alle brandalarmsystemkomponenter arbejder sammen. Nyere brandalarm-kontrolpaneler bruger digitale systemer (intelligent arrangement), der overvåger hver enhed i stedet for kun at overvåge kredsløbene, som traditionelle systemer gør. I årenes løb er brandalarmsystemer blevet mere og mere sofistikerede, så vi har sammensat en guide, der hjælper dig med at forstå alle komponenterne i et branddetekteringsalarmsystem og få mest muligt ud af denne vigtige teknologi. Du skal vedligeholde komponenterne i dit brandalarmsystem i henhold til instruktionerne offentliggjort af din producent.

Ikonventionelle alarmsystemer finder du generelt et kredsløbskort for hver udpeget zone i systemet. .