Hvad er hovedkomponenterne i et brandalarmsystem?

Defem grundlæggende dele af et brandalarmsystem Brandalarm kontrolpanel, Initierende enheder, Meddelelsesenheder, Primær strømforsyning, Backup strømforsyning. Brandalarmens kontrolpanel er det centrale knudepunkt i brandalarmen og detekteringssystemet.

Hvad er hovedkomponenterne i et brandalarmsystem?

Defem grundlæggende dele af et brandalarmsystem Brandalarm kontrolpanel, Initierende enheder, Meddelelsesenheder, Primær strømforsyning, Backup strømforsyning. Brandalarmens kontrolpanel er det centrale knudepunkt i brandalarmen og detekteringssystemet. Kontrolpanelet fungerer som hjernen i alarmsystemet ved at overvåge og styre initieringsenhederne. Når en initieringsenhed udløses, sendes et signal til kontrolpanelet, og kontrolpanelet aktiverer meddelelsesenhederne.

Systemetsstatus vises på kontrolpanelet og giver dig mulighed for at se, hvornår der opdages et problem, og giver dig mulighed for at styre det manuelt. Den primære strømforsyning til dit brandalarmsystem leveres af dit elselskab. Den primære strømforsyning er typisk 120- eller 240 volt vekselstrømskilder. Brandalarmens kontrolpanel, almindeligvis forkortet FACU, er systemets „hjerne.

Denmodtager meddelelser fra de initierende enheder, også kendt som indgange, og udfører følgende funktioner. Initieringsenheder initierer alarmer, og ligesom alarmpaneler kan de enten være adresserbare eller ikke-adresserbare. Nogle initieringsenheder, som vandstrømsafbrydere, er traditionelt ikke-adresserbare, men forbinder med adresserbare moduler. Kontakterne kan have specifikke adresser, der lader dem kommunikere med adresserbare systemer.

Kanaldetektorerer røgdetektorer installeret i klimaanlæg og varmekanaler. De lukker luftbehandlingsenheder ned, forhindrer røg i at rejse over hele bygningen via luftkanalerne. Alle brandalarmsystemer har brug for evnen til at opdage, at en nødsituation brandhændelse finder sted. Denne detektion kan være i form af en røgdetektor, CO2-detektor, en varmedetektor eller andre sensorudløste komponenter.

Detkan også være i form af et håndtag eller træksystem, der skal bruges i tilfælde af, at en person ser en brand og kan udløse alarmsystemet. De fleste brandalarmsystemer har en kombination af disse detektorer, der er strategisk fordelt i hele bygningen. Enheder til brandalarmer Når en brandalarm modtager en advarsel, skal den formidle nødsituationen. Brandalarmmeddelelsesenheder inkluderer ting som blinkende lys, horn og klokkespil.

Brandalarmenskontrolpanel fungerer som hjernen i et brandalarmsystem. Denne komponent overvåger og administrerer de initierende enheder og er den del, der faktisk sender signalet til enhederne, hvis der opdages et problem. Mere moderne brandalarmsystemer vil have digitale kredsløb implementeret, der kan overføre data samtidigt til alle brandenheder, der er programmeret til det. Disse kontrolpaneler indeholder også et display, der informerer dig om systemets status og giver dig mulighed for at styre det manuelt.

Deter vigtigt, at brandalarmsystemer arbejder på alle tidspunkter, så de altid omfatter en backup strømforsyning. På den måde, hvis strømmen slukker, brandsystemet vil stadig være i stand til at arbejde. De er typisk 6 eller 12 volt batterier, der opbevares i kontrolpanelet og holdes opladet, indtil det er nødvendigt. Generelt er hovedkomponenterne i et brandalarmsystem sensorer.

Sensorerneer forbundet til et centralt brandpanel gennem kabler, der advarer lokale nødhjælpere, når en alarm aktiveres. Alarmen kan aktiveres manuelt eller gennem røg transmission, varme receptorer, kulilte detektion, etc. Hvert stykke af dit brandalarm- og detektionssystem skal arbejde korrekt sammen for at redde menneskets liv indeni. Brandalarmen styreenhed kan bruges til at styre funktionen af andre systemer såsom elevator tilbagekaldelse, dørlukkere, røg kontrolsystemer, og så videre.

Personaletkan nemt kontrollere, aktivere og deaktivere brandalarmer i hele bygningen fra komforten på deres kontor. Den mest almindelige måde, hvorpå brandalarmen kan gøre dette, er ved hjælp af et styrekredsløb og et relæ. For at minimere forekomsten af falske alarmer har brandalarmindustrien presset på for korrekt systemdesign, installation, test, vedligeholdelse og inspektion. Et brandalarmsystem består af forskellige elektroniske enheder, der arbejder sammen for at opdage og underrette folk om brand eller anden nødsituation.

Etdårligt designet eller installeret brandalarmsystem, der ikke får rutinemæssig vedligeholdelse, test og inspektion vil sandsynligvis gå ud, selv når der ikke er nogen reel fare. Derudover kan brandalarmer bruges til at indlede passende reaktionsforanstaltninger, når der opdages brand. Blandt andet skal et veldesignet kabelsystem overholde kodekrav, brandvurderinger og UL-koder; gennemgå rutinemæssig vedligeholdelse; og bygges til spec. I tilfælde af en nødsituation kan brandalarmen holde døre åbne, så folk kan undslippe, lukke døre for at forhindre røg i at skade mennesker, kontrollere elevatorer og mere.

Dubør ikke sammenligne brandalarmsystemet med en røgalarm, fordi det tager en mere dybtgående rolle. Brandalarmer må ikke forveksles med nødalarmer (BC 90, som bruges til at signalere farlige forhold, der involverer farlige materialer. Konventionelle systemer kræver individuelle ledninger til hver lyd og visuel enhed, der forbinder tilbage til hovedbrandpanelet. Kontroller hvert stykke af dit brandalarmsystem for at sikre, at dit system redder liv, når tragedien rammer.

Tiladresserbare brandalarmer, hver enhed er forbundet til hovedbrandpanelet i en løkke med en entaltråd med forskellige røg-, brand-, gas-, detektering af sikkerhedsbrud og meddelelsesenheder. .

Automatic Fire alarm system